sreda, 8. april 2015

CINIZEM ZLA

'Borimo se za dobrobit Slovenije in slovenskega ljudstva, želimo usmeriti Slovenijo po poti napredka, miru in blagostanja. Stranke se ne ukvarjamo same s seboj, delamo na tem kako bi ljudstvo popeljali  iz krize.'   Cinizem zla!
Ste kdaj prebrali Platonov 'traktat' o votlini? V votlini so živeli (ne)ljudje,  ki so gledali v sivo-črne stene, v lastne podplate, k nogam. Niso smeli, zmogli pogledati iz te votline na svetlobo, kjer bi zrli resnici v oči in oslepeli. Živite v prispodobi te votline in paberkujete sami s seboj, ljudje pa životarimo na drugi strani, ločeno od vas, brez usmeritev, brez svežega vetra v jadrih. Kot pijavke lokate našo kri-denar, sesate naše dostojanstvo in samospoštovanje.
S kakšno pravico nam trosite (ne) smisle, se norčujete iz nas? Soodgovorni ste za nesrečen narod, za ljudi, ki se morajo drogirati z alkoholom, psihofarmaki, da lahko živijo v tem (brez)mejnem  propadanju. Nekateri posamezniki tega ne zmorejo več. Se zavedate, da smo na vrhu po številu samomorov?  Si upate, pogledati v obraz narodu, z ugaslimi pogledi, ki zrcalijo žalost in obup, odslikavajo agresijo ter se grizejo med seboj?
Naše družbene misli so zgoščene v negativno energijo, v zatohlo atmosfero, ki valovi nad nami  in nam ne da dihati. Še slišite smeh, kričave šale, navihane prebliske zadovoljstva? To je energija, ki nima odmeva, ki ni več spoznana, prepoznavna. Mahate nam z zastavicami Krize, kot smo včasih mahali pionirčki Titu pa nismo vedeli zakaj in čemu. Res, verjamete, da vas bo osrečilo enormno plačilo, ki se udejanja v (ne) delu?
Ko boste pripravljali raznotere izhode iz krize, se ni potrebno okoriščati z davkoplačevalskim denarjem. Dovolim, da vse skupaj prepišete od mene. Copy paste brez povračila. Tega ste že vajeni, ne bo težko. Narod bo srečen, s tem boste izpolnili svoje poslanstvo: 'Delamo za ljudi, za njihovo srečo in blagostanje!'  Pri tem sledi tudi grenka pilula. Nekaj dobrot bo potrebno odrezati od lastne pogače. Vem, boli, stiska vas pri srcu, v glavi vam odzvanja, ne, to pa že ne! Brez slabe vesti prepišite naslednje:
UGOTOVITVE
Slovenija  je v 21.stoletju. Iz etatističnega tipa se je preoblikovala v neoliberalistični tip kapitala, ko začne trg nadzirati blaginjo. Začela se je borba za konkurenčno prevlado v katero so vmešani: cerkev, univerza, zdravstvo, pravni sistem, prikriti mafijski karteli, klani. Za enkrat ima le peščica ljudi možnost (do) živeti družbeno blaginjo. Ti so nosilci moči: akademski krog, ki 'brez krivde'  omogoča trženje kapitala na osnovi (ne)overjenih študij,  pripadnost, lojalnost raznovrstnim  lobijem, sektam, 'službam'. Srednji sloj se v tržnem gospodarstvo počasi, a vztrajno izgublja. Ljudje z roba: klošarji, invalidi, ljudje zasvojeni z alkoholom, drogo, bolezensko oslabeli upokojenci, brezposelni starši z otroki, si pomagajo zgolj z minimalnimi socialnimi prispevki, da o kakovosti življenja sploh ne govorimo.
TEORETIČNI MODELI BLAGINJE
Družbena blaginja je vračanje denarja s katerim so državljani kreditirali državo  (Godar).
Model A: štartna osnova vseh državljanov t.j. eksistenčni minimum  je za vse enak- 1000 evrov. Pri tem ni pomembno koliko je posameznik udeležen pri družbeno ekonomski produkciji in kako bo denar uporabljal oziroma trošil; nekdo v širše družbeno blagostanje, drugi v osebni propad. Na to lahko pristajamo, saj ne moremo pričakovati, da bi bili vsi enako ozaveščeni.
Sredstva bomo pridobili z obdavčenjem vseh tistih, ki imajo v javnem ali zasebnem sektorju več kot 1500 evrov, ne glede  v katerem segmentu delajo: parlament, stranke, univerza, uprava, pravne službe, medicinsko osebje, svetovalci pravno ekonomskega področja.
Davek od mesečnega zaslužka v javnem in zasebnem sektorju: 1500-3000 evrov zaslužka bo 10%, davek od 3000-6000 evrov zaslužka bo 20%, od 6000- 10 000 evrov zaslužka bo 30%, nad 10 000 evrov mesečno bo davek 50%. Prednosti te opcije so večja varnost in s tem posledično tudi manj vsestranske ogroženosti. Ta model lahko poveča varnost med vsemi segmenti družbenega sistema.
Slabost opcije je, da ta model najbolj obdavči ljudi, ki odločajo in so na 'vrhu' družbenega sistema. To je ta grenka pilula, ki jo mora vrh  požreti, da bo  narod zadovoljen in bo lahko bival na človeški način Z modelom A, vlada ne bo prelomila  osnovne zaprisege: 'Delamo za blaginjo slovenskega naroda!'

Model B: pomeni pomoč najšibkejšim segmentom družbene stvarnosti  s tem, da jim omogočimo ustrezne bivalne in druge eksistenčne pogoje. Obdavčili bomo, brezkompromisno vse, ki pridobivajo denar na nezakonit način: vsa kupljena mesta, nazivi,  prisvajanje v akademskih krogih, kupljeni naslovi, pridobljen denar iz konzultacij, svetovanja, ekspertiz, ki nima argumentov strokovnosti,  prepisanih diplom, magisterijev, doktoratov. Plačilo davka za tovrstne malverzacije je 10 000 evrov po komadu, diploma, magisterij, doktorat;  nazivi dr. mag, dipl. univ. 8000 evrov po komadu, davek na sivo ekonomijo 50% od zneska . Vsi ti ciniki zla pa ne bodo čepeli v zaporu, ker bi mesto Ljubljana postalo Guantanamo, da bi se vanj lahko naselili vsi udeleženci nezakonitega zla.
Dopolnilni kriteriji modela A in B: poleg osnovnega materialnega kriterija se ta blaginja prepleta z zagotavljanjem optimalnega psihofizičnega razvoja posameznika ter  razvoja družbe kot sistema, ki se odslikava v ljubezni. Dobro funkcioniranje obeh modelov se zrcali v naslednjih postulatih: uravnoteženi ekološko-nravstveni pogoji, udejanjen moralno etični kodeks, osmišljen pravni red, povezovalni mrežni plan odnosov  med vsemi ljudmi v državi. Blaginji se bomo približevali z večjimi ali manjšimi oscilacijami vse dotlej, dokler bomo obstajali kot ljudje v družbenem sistemu.
Nadaljevanje: Godar- Zrcalim (blog)



Ni komentarjev:

Objavite komentar